Orthopedisch schoenmaker

Met orthopedisch schoeisel van een gespecialiseerde schoenmaker kunnen voetproblemen verminderd of zelfs voorkomen worden. Er zijn veel mensen die last hebben van klachten aan de voeten, knieën of heupen. Die klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Een probleem kan bij de geboorte aanwezig zijn of op latere leeftijd ontstaan. Voetaandoeningen kunnen het moeilijk maken om te lopen, werken, sporten of om te staan. Door orthopedische steunzolen of orthopedisch schoeisel te laten maken door een erkende schoenmaker kunnen dit soort klachten verholpen worden.

Vakwerk van een orthopedisch schoenmaker

Een orthopedisch schoenmaker is een specialist die zich bezighoudt met schoenen voor mensen met voetproblemen. Normaal gesproken zijn deze mensen door een huisarts of orthopedisch specialist doorverwezen. Zij hebben bijvoorbeeld last van platvoeten, klompvoeten of reumatische voetklachten. Het aanmeten van volledig op maat gemaakte schoenen helpt mensen met dit soort problemen om makkelijker te lopen. Ook wordt het aan- en uitdoen van de schoenen zo eenvoudig mogelijk gemaakt door de schoenmaker.

Orthopedisch schoeisel op maat

Omdat voetproblemen voor iedereen verschillend zijn, wordt orthopedisch schoeisel op maat gemaakt. Goede orthopedische schoenen moeten aan diverse voorwaarden voldoen:

  • Precies de juiste lengte
  • De schoen moet stevig zijn en een goede sluiting hebben
  • Een uitneembare zool
  • Een voering van uitstekend materiaal

Een schoenmaker die verzekerd wil zijn van uitstekend materiaal kiest voor orthopedisch leer. Dit soort leer is zeer geschikt voor de productie van orthopedische schoenen. Maak uw keuze uit de verschillende varianten van orthopedisch leer en koop uw leer gemakkelijk online.

Voorkom klachten met goede steunzolen

Naast orthopedisch schoeisel kan een erkende schoenmaker ook orthopedische steunzolen maken. Steunzolen zijn ook wel bekend als inlegzolen, correctiezolen of voetzolen. Een steunzool geeft steun aan de voet en de voetboog. Dat zorgt voor een betere lichaamshouding en op die manier kunnen lichamelijke klachten worden verholpen. Voeten staan immers vaker dan gedacht aan de basis van verschillende pijntjes en aandoeningen.

Vergoed door de verzekering

De kosten voor orthopedisch schoeisel worden doorgaans vergoed via de zorgverzekering. Door een huisarts of een specialist kunt u doorverwezen worden naar een orthopedisch schoenmaker. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw verzekering. Laat u daarom vooraf altijd goed informeren.

Orthopedic Leather

Orthopedische schoenmakers die op zoek zijn naar leer van hoge kwaliteit kunnen uitstekend terecht bij Orthopedic Leather. Wij zijn een gespecialiseerde lederhandel met een ruim assortiment orthopedische leervellen. Heeft u een bepaald soort leer nodig? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden bij Orthopedic Leather? Neem dan contact op door te bellen naar 31 (0)416 33 50 31.